Onder deze schadepost wordt verstaan de schade die voortvloeit uit het feit dat u bepaalde werkzaamheden in en om de woning als gevolg van het letsel niet meer zelf kunt uitvoeren. Doordat u de werkzaamheden niet meer zelf kunt uitvoeren schakelt u anderen in: familie, vrienden, maar mogelijk ook vakmensen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verbouwingen en reparatiewerkzaamheden in en om het huis, schilderwerkzaamheden, maar ook het onderhoud van de tuin.

De schade moet zoveel mogelijk concreet worden begroot, dat wil zeggen dat de werkelijke kosten vergoed moeten worden. Bij hulp van een gezinslid, familie of vrienden worden er vaak niet daadwerkelijk kosten gemaakt. Toch zal ook in die gevallen de schade vergoed moeten worden door de aansprakelijke partij. In dergelijke gevallen wordt vaak aansluiting gezocht bij de Richtlijn Zelfwerkzaamheid van de Letselschade Raad (https://deletselschaderaad.nl/richtlijnen/). Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen huur- en koopwoningen, maar ook het woningtype en of er een tuin is of niet. Een huurder hoeft bijvoorbeeld vaak niet zelf voor onderhoudswerkzaamheden te betalen, dus heeft meestal minder schade. Hoe groter de woning en tuin, hoe meer er te doen is qua onderhoud, dus hoe groter de schadevergoeding zal moeten zijn.

Expertise van onze letselschadeadvocaten

Voor AantjesZevenberg Advocaten zijn 4 letselschadespecialisten actief. Elke specialist behandelt alle problemen die zich voordoen. Van A tot Z. Daarnaast beschikt ieder van deze advocaten ook over eigen expertisegebieden. Klik hiervoor op de profielfoto’s hieronder.

Wilt u vrijblijvend meer informatie over wat de letselschadeadvocaten van AantjesZevenberg Advocaten voor u kunnen betekenen?

Neem direct contact op