Indien u als gevolg van een ongeval wordt opgenomen in het ziekenhuis of dient te verblijven in een revalidatievoorziening, kunt u aanspraak maken op een vergoeding voor elke dag dat u daar dient te verblijven. De hoogte van de vergoeding is in de Letselschade Richtlijn Ziekenhuis- en Revalidatiedaggeldvergoeding van de Letselschade Raad (https://deletselschaderaad.nl/richtlijnen/) vastgesteld op een vast bedrag van € 30,00 per dag bij opname in een ziekenhuis en een bedrag van € 15,00 per dag bij verblijf in een revalidatievoorziening.

De daggeldvergoeding is bedoeld ter dekking van de kosten van de aanschaf van bed- en/of ziekenhuiskleding en de kosten om het tijdelijke verblijf te veraangenamen (extra telefoonkosten, aanschaf boeken en tijdschriften, consumpties, huur televisie, parkeergeld familiebezoek, bloemen en fruit etc.).

In de gevallen waarin de in de richtlijn opgenomen bedragen niet voldoen, kunnen van de aansprakelijke partij uiteraard ook de concreet gemaakte kosten gevorderd worden.

Expertise van onze letselschadeadvocaten

Voor AantjesZevenberg Advocaten zijn 4 letselschadespecialisten actief. Elke specialist behandelt alle problemen die zich voordoen. Van A tot Z. Daarnaast beschikt ieder van deze advocaten ook over eigen expertisegebieden. Klik hiervoor op de profielfoto’s hieronder.

Wilt u vrijblijvend meer informatie over wat de letselschadeadvocaten van AantjesZevenberg Advocaten voor u kunnen betekenen?

Neem direct contact op