Na een ongeval kunt u als het gevolg van uw beperkingen in veel gevallen (tijdelijk) niet meer zelf het huishouden doen. De met het huishouden bedoelde activiteiten omvatten schoonmaakwerkzaamheden, boodschappen doen, koken, de verzorging van huisgenoten (bijv. kinderen) en huisdieren en het vervoer en andere werkzaamheden die hiermee samenhangen. Deze taken worden in dat geval vaak overgenomen door andere huisgenoten, familie, vrienden en kennissen, maar soms ook door professionele hulp. Indien de hulp benodigd is, dient hier door de aansprakelijke partij een vergoeding voor te worden voldaan. Ook indien u uw familie of vrienden niet daadwerkelijk betaalt.

Voor de hoogte van de vergoeding kan aansluiting worden gezocht bij de Letselschade Richtlijn Huishoudelijke Hulp van de Letselschade Raad (https://deletselschaderaad.nl/richtlijnen/). De hulp wordt afgerekend tegen een uurtarief van € 9,50 per uur. Indien er professionele ingeschakeld moet worden voldoen deze richtlijnen echter niet en kan aansluiting worden gezocht bij de daadwerkelijke kosten die gemaakt zijn. De redelijke daarmee gepaard gaande kosten dienen door de aansprakelijke partij te worden vergoed.

Uitgangspunt bij het bepalen van de schade wegens huishoudelijke hulp is de vergelijking tussen de taken die u voor het ongeval uitvoerde en de omvang waarin u de taken na het ongeval niet meer zelf kunt uitvoeren. Het verschil is uw behoefte aan huishoudelijke hulp.

Indien bij de afwikkeling van uw schade voorzienbaar is dat u ook in de toekomst nog huishoudelijke hulp nodig zult hebben, kan deze schadepost begroot worden door de goede en kwade kansen voor de toekomst tegen elkaar af te wegen. In dat geval worden de toekomstige kosten abstract begroot.

Expertise van onze letselschadeadvocaten

Voor AantjesZevenberg Advocaten zijn 4 letselschadespecialisten actief. Elke specialist behandelt alle problemen die zich voordoen. Van A tot Z. Daarnaast beschikt ieder van deze advocaten ook over eigen expertisegebieden. Klik hiervoor op de profielfoto’s hieronder.

Wilt u vrijblijvend meer informatie over wat de letselschadeadvocaten van AantjesZevenberg Advocaten voor u kunnen betekenen?

Neem direct contact op